Rozmrażanie lodówki

Jednym z ważniejszych zabiegów pielengnacyjnych Twojej lodówki to jest regularne rozmrażanie.

Rozmrażanie lodówki powinno dokonywać się nie rzadziej niż raz w miesiącu lub gdy warstwa lodu na jej ściankach jest grubsza niż 5mm.

Lodówki rozmrażające się automatycznie (czyli z systemem no-frost) właściwie nie trzeba rozmrażać chociaż było by wskazane zrobić to chociaż 3-4 razy w roku.

Aby skutecznie rozmrozić lodówkę należy:

1. Wyłącz lodówkę z sieci.
2. Opróżnij lodówkę wyjmując wszystkie produkty.
3. Wymij wszystkie półki i szuflady.
4. Myjemy wnętrze lodówki ciepłą, mydlaną wodą, spłukujemy i wycieramy do sucha.
5. Zostawiamy drzwi lodówki otwarte, by lodówka mogła się samoczynnie rozmrozić.
6. Po rozmrożeniu, dokładnie myjemy lodówkę ciepłą wodą z mydłem i pozostawiamy rozmrożoną aż do wyschnięcia.

Uwaga: Nie zaleca się stosowania środków przyspieszających rozmrażanie, miechanicznie usuwania szronu, wstawiania ciepłych przedmiotów (żelazko, miska z ciepłą wodą itp).

Agregat chłodniczy powinno się odkurzać przynajmniej 2 razy w ciągu roku. Najlepiej zwykłym odkurzaczem lub pędzelkiem.


Komentarze (1)

VN:F [1.9.22_1171]
Ocena: 2.6 / 5 (5 Oceny)
Publikacja komentarza jest równoznaczna z akceptacją regulaminu

Jeśli poszukujecie w istocie fachowej porady, zwróćcie się do specjalisty, który się zna na rzeczy. Bo nie wiadomojest kto siedzi po drugiej stronie i wypisuje brednie, które później ktoś podaje do wiadomości w sieci ( a może że jest to jedna i ta sama osoba). My poprzez klikanie ułatwiamy im zarobek, a oni tylko na to czekają. Nigdy więcej! całuski

14 marca 2011 o 00:00 Wilhelm
Forum o zdrowym odżywianiu
Ta strona używa cookies - Dowiedz się więcej o celu ich używania - przeczytaj naszą politykę prywatności. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Nie pokazuj więcej tego komunikatu